Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort Tiramisu cu piure de căpșuni – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente:
- Pișcoturi
- 400 g căpșuni
Crema:
- 500 g mascarpone
- 800 g frișcă
- 60 g zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
Altele:
- Ciocolată albă
Mod de prepare:
Spală căpșunile, taie codițele și pasează-le până obții un piure fin.
Într-un bol, mixează mascarpone, frișca, zahărul pudră și vanilia până devin o cremă fermă.
Așază un inel pentru tort (24 cm) pe o farfurie.
Înmoaie rapid pișcoturile în sosul de căpșuni și așază-le pe fundul formei.
Întinde jumătate din crema obținută peste pișcoturi și nivelează.
Așază un nou strat de pișcoturi, adaugă un strat subțire de cremă și nivelează din nou.
Pune crema rămasă într-un poș, taie un vârf mic și decorează tortul.
Lasă tortul la frigider pentru cel puțin 5-6 ore (ideal ar fi peste noapte). Înainte de servire, toarnă restul de sos de căpșuni deasupra și decorează cu ciocolată albă rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!