Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec marmorat moale și pufos, foarte delicios – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente:
- 3 ouă
- 220 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- un praf de sare
- 200 ml ulei
- 200 ml lapte
- 2 plicuri praf de copt
- 450 g făină
Pentru partea de cacao:
- 1 lingură cacao pentru copt
- 1 lingură cacao pentru băut
- 50 ml lapte
Mod de preparare:
Bate ouăle, zahărul, zahărul vanilat și sarea până devin spumoase.
Adaugă uleiul și laptele, apoi cerne făina cu praful de copt și amestecă rapid până se omogenizează.
Jumătate din aluat pune-l deoparte, iar în cealaltă jumătate adaugă cacao și lapte, amestecând bine.
Toarnă alternativ cele două aluaturi într-o tavă, până se termină. Folosește o scobitoare pentru a crea un model marmorat.
Coace în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de aproximativ o oră. La final, presară zahăr pudră și bucură-te de rezultat!
Savurați cu poftă! Poftă bună!