Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură fără coacere cu pișcoturi, mascarpone și caramel – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 20 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 16 g întăritor frișcă
- 250 ml smântână lichidă pentru frișcă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 16 biscuiți Savoiardi (pișcoturi)
- 250 ml lapte
Ingrediente necesare pentru caramel:
- 50 ml apă
- 125 g zahăr
- 150 ml smântână lichidă pentru frișcă
- 50 g unt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 20 ml smântână lichidă pentru frișcă
- 50 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Amestecă mascarpone, zahărul tos, zahărul vanilat și întăritorul într-un bol adânc. Mixează timp de 1 minut. Adaugă treptat smântâna lichidă și mixează până când crema devine fermă.
Pune crema într-un poș și lasă-l în frigider.
Așază folie de plastic într-o formă de copt. Înmoaie biscuiții Savoiardi în lapte și așază-i pe fundul formei.
Pune un strat de cremă peste biscuiți și nivelează. Repetă procesul cu încă un strat de biscuiți și cremă. Acoperă bine cu folia de plastic și pune forma la frigider pentru 4-5 ore, ideal peste noapte.
Pentru caramel, pune apa și zahărul într-o cratiță la foc mediu. Când zahărul se dizolvă complet, crește focul și fierbe timp de 4 minute sau până când amestecul devine auriu. Ia cratița de pe foc și adaugă, amestecând, smântâna și untul. Omogenizează și lasă caramelul să ajungă la temperatura camerei.
Pentru glazură, încălzește smântâna până aproape de punctul de fierbere și apoi adaugă ciocolata albă ruptă în bucăți. Lasă să stea 1 minut, apoi amestecă până la omogenizare.
Pune glazura într-un poș sau pungă de sandviș.
Toarnă caramelul peste tort și trasează linii cu glazura de ciocolată albă. Trasează modele cu un băț de frigărui.
Savurați cu poftă! Poftă bună!