Rețetă cu imagini, pas cu pas – Tiramisu la pahar – Desert simplu și rapid, cremos și delicios – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru 6 porții:
- 240 ml cafea
- 12-18 biscuiți Savoiardi (pișcoturi)
- 2 linguri lichior de cafea/brandy (opțional)
- 240 ml smântână pentru frișcă (rece)
- 225 g mascarpone (la temperatura camerei)
- 60 g zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- Cacao pentru pudrare
Mod de preparare:
Prepară siropul de cafea: amestecă cafeaua fierbinte cu lichiorul, toarnă într-un vas mare și lasă deoparte să se răcească.
Prepară crema: într-un bol mare, bate smântâna pentru frișcă, extractul de vanilie și zahărul până se formează vârfuri ferme.
Într-un alt bol, bate mascarpone până devine moale. Încorporează ușor frișca bătută în mascarpone. Transferă crema într-un poș și pune deoparte.
Asamblare: înmoaie pișcoturile în amestecul de cafea, așază în fundul paharului (rupe pișcoturile în bucăți ca să încapă frumos un strat uniform la baza paharului).
Pune un strat de cremă, un strat de pișcoturi, unul de cremă, încă un strat de pișcoturi și încă un strat de cremă.
Acoperă și refrigerează pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte. Înainte de servire, pudrează cu cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!