Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură cu mere și aluat sfărâmicios – Rețetă simplă, rapidă și delicioasă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare (tavă de 24 cm):
- 1 ou
- 80 gr zahăr
- 100 gr unt
- 1 linguriță praf de copt
- 280 gr făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 4 bucăți mere
- 100 gr zahăr
- 30 gr unt
- Scorțișoară după gust
Mod de preparare:
Pentru umplutură, caramelizăm zahărul într-o tigaie după care adăugăm untul moale și amestecăm până se topește complet.
Adăugăm cubulețele de mere, scorțișoară după gust, amestecăm și gătim totul împreună pentru 5 minute.
Pentru aluat, batem oul împreună cu zahărul, până zahărul se dizolvă complet.
Încorporăm untul moale, praful de copt după care încorporăm și făina. Amestecăm cu telul până aluatul începe să se omogenizeze, după care amestecăm cu mâna. Trebuie să obținem un aluat sfărâmicios.
Transferăm o parte din aluat în tavă și, cu ajutorul unui pahar, formăm un bat uniform.
Întindem uniform umplutura de mere și presărăm deasupra aluatul rămas.
Coacem prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 30-35 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!