Rețetă pas cu pas, cu imagini – Negresă de post delicioasă și aromată, simplă și ușoară – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 225 g ciocolată vegană
- 2 linguri semințe de in măcinate
- 6 linguri apă
- 200 g zahăr (plus încă 2 linguri)
- 115 g unt vegan, topit
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 95 g făină albă (plus încă 2 linguri)
- 30 g pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă pătrată de 20 cm cu hârtie de copt.
Tăiați ciocolata în bucăți de aproximativ 1 1/4 cm. Păstrați jumătate deoparte și topiți cealaltă jumătate la microunde timp de 45 de secunde.
Amestecați semințele măcinate cu apa într-un bol mic cu o furculiță. Lăsați deoparte cel puțin 10 minute pentru a se gelifia.
Într-un bol mediu, adăugați zahărul și untul vegan și bateți până când devine neted. Adăugați apoi vanilia, amestecul in și ciocolata topită și omogenizați bine.
Cerneți făina, pudra de cacao, praful de copt și sarea și încorporați-le cu o spatulă până când toate ingredientele sunt combinate. Aveți grijă ssă nu amestecați prea mult. La final adăugați bucățile de ciocolată puse deoparte.
Turnați aluatul în tava pregătită și neteziți partea de sus cu o spatulă.
Coaceți timp de 30-35 de minute, până când o furculiță introdusă în centru iese curată. Lăsați să se răcorească cel puțin 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!