Rețetă cu imagini, pas cu pas – Mucenici de Post cu Glazură din Zahăr pudră, Suc de lămâie și Fulgi de cocos – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 70 ml ulei
- 100 g zahăr
- 5 g sare
- 250 ml suc de portocale
- coajă de la 1 lămâie / 1 portocală
- 1 linguriță esență de vanilie
- 7 g drojdie uscată (sau 20 g drojdie proaspătă)
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g zahăr pudră
- 20 ml apă
- 10 ml suc de lămâie
- fulgi de cocos (pentru decor)
Mod de preparare:
Punem într-un bol făina, drojdia uscată, zahărul pudră și cel vanilat, sarea, sucul și coaja de citrice, esența de vanilie și începem să amestecăm.
Frământăm bine, iar spre final încorporăm și uleiul. Lăsăm aluatul la dospit la loc cald, până își dublează volumul.
Ungem suprafața de lucru cu ulei și împărțim aluatul în 7 bucăți. Împărțim fiecare bucată în câte 2 bucăți din care facem 2 suluri pe care le împletim după care dăm forma de 8.
Transferăm mucenicii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi coacem timp de 25 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Amestecăm ingredientele necesare pentru glazură. Trecem mucenicii prin glazură, după care decorăm cu fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!