Rețetă cu imagini, pas cu pas – Mucenici moldovenești fragezi și pufoși, de post – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 25 g drojdie proaspătă
- 300 ml apă călduță
- 100 ml ulei
- 100 g zahăr pudră
- Vanilie
- Coajă de citrice (lămâie / portocală)
- Miere și nucă
Mod de preparare:
Punem apa și drojdia într-un bol. Adăugăm zahărul pudră, vanilia, coaja de citrice și amestecăm bine. Încorporăm și un praf de sare și uleiul.
Încorporăm și făina cernută, în 2 tranșe.
Frământăm până obținem un aluat omogen, moale și neted. Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și lăsăm la dospit pentru aprox. 60 minute.
Cu mâinile unse cu ulei, porționăm aluatul în 4 bucăți. Împărțim fiecare bucată în câte 2 bucăți din care facem 2 suluri pe care le împletim după care dăm forma de 8.
Lăsăm mucenicii la temperatura camerei până își dublează volumul, după care îi coacem aprox. 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 175°C.
Ungem cu miere și presărăm nucă din belșug.
Savurați cu poftă! Poftă bună!