Rețetă cu imagini, pas cu pas – Mucenici de Post cu Glazură de Ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 70 ml ulei
- 100 g zahăr pudră
- 5 g sare
- 250 ml suc de portocale
- coajă de la 1 lămâie / 1 portocală
- 1 linguriță esență de vanilie
- 7 g drojdie uscată (sau 20g drojdie proaspătă)
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată de post
- 30 ml lapte vegetal (cocos, migdale, soia etc.)
Mod de preparare:
Punem într-un bol făina, drojdia uscată, zahărul pudră și cel vanilat, sarea, sucul și coaja de citrice, esența de vanilie și începem să amestecăm.
Frământăm bine, iar spre final încorporăm și uleiul. Lăsăm aluatul la dospit la loc cald, până își dublează volumul.
Ungem suprafața de lucru cu ulei și împărțim aluatul în 7 bucăți. Împărțim fiecare bucată în câte 2 bucăți din care facem 2 suluri pe care le împletim după care dăm forma de 8.
Transferăm mucenicii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi coacem timp de 25 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Topim ciocolata și laptele, amestecând până la omogenizare, după care decorăm mucenicii.
Savurați cu poftă! Poftă bună!