Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Chifle pufoase umplute cu Nutella – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru 8 chifle:
- 315 g făină albă
- 2 lingurițe drojdie instant
- 67 g zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 120 ml lapte cald
- 60 ml ulei
- 60 ml apă
- Nutella
- 1 ou + 1 lingură apă pentru uns
- Fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pregătiți aluatul: într-un bol mare amestecați făina, drojdia, zahărul și sarea. Adăugați laptele, uleiul și apa. Frământați aluatul timp de 7-8 minute.
Transferați aluatul într-un bol ușor uns cu ulei și lăsați-l să crească până își dublează volumul.
Împărțiți aluatul în 8 bucăți egale și formați fiecare bucată într-o bilă. Lucrați cu o bilă pe rând, acoperiți restul. Întindeți fiecare bilă într-un cerc de 5-6 cm în diametru. Umpleți fiecare cerc cu 1 lingură de Nutella sau cuburi de ciocolată. Închideți aluatul bine și formați o bilă. Așezați chiflele pe tava tapetată cu hârtie de copt.
Acoperiți și lăsați să crească timp de 30 de minute. Ungeți cu ou și presărați deasupra fulgi de migdale, după care dați tava la cuptorul preîncălzit la 175 grade C pentru 15-20 de minute, până când chiflele devin aurii. Lăsați să se răcească înainte de servire.
Savurați cu poftă! Poftă bună!