Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură delicioasă cu biscuiți și cremă de smântână – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru crustă:
- 350 g biscuiți cu ciocolată
- 130 g unt topit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 520 g smântână
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 30 g amidon de porumb
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 100 g unt
Mod de preparare:
Prepară crusta: Zdrobește biscuiții în firimituri fine, adaugă untul topit și amestecă până se combină.
Rezervă 1/3 din firimituri pentru mai târziu. Presează 2/3 din firimituri în partea de jos și pe marginile unui inel de tort de 20 cm sau a unei forme cu inel detașabil.
Prepară crema: într-o cratiță mică bate ouăle, zahărul și amidonul de porumb. Amestecă până devine neted. Adaugă smântâna și bate până se combină și devine netedă.
Pune cratița pe foc mediu-mic și gătește, amestecând constant, timp de aproximativ 5-7 minute, până crema se îngroașă. Ia de pe foc, adaugă untul și extractul de vanilie, amestecă până se incorporează. Lasă să se răcorească puțin.
Toarnă peste crustă și întinde uniform.
Împrăștie restul de 1/3 din firimituri deasupra. Lasă prăjitura la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!