Rețetă cu imagini, pas cu pas – Rețetă clasică de cheesecake fin și cremos, cu gem de căpșuni – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru crustă:
- 250 g biscuiți digestivi
- 90 g unt topit
Ingrediente necesare pentru cheesecake:
- 900 g cremă de brânză
- 200 g zahăr
- 60 ml smântână pentru frișcă
- 1-2 lingurițe extract de vanilie
- 4 ouă mari
- 225 g smântână acră
- 1 1/2 lingurițe amidon de porumb
- Coajă de lămâie
- Un vârf de sare
Ingrediente necesare pentru topping:
- Fructe proaspete
- Gem de căpșuni
Mod de preparare:
Prepară crusta: Preîncălzește cuptorul la 160°C.
Zdrobește biscuiții în firimituri fine, adaugă untul topit și amestecă până se combină. Presează în partea de jos a unei forme de 23 cm cu inel detașabil.
Coace timp de 7-8 minute, după care lasă deoparte în timp ce pregătești umplutura.
Setează cuptorul la 150°C.
Prepară umplutura: Într-un bol mare bate crema de brânză și zahărul până devine omogen. Adaugă ouăle, unul câte unul, bătând să se combine după fiecare adăugare. Nu bate prea mult. Adaugă extractul de vanilie, smântâna acră, smântâna pentru frișcă, sare și bate până devine omogen.
Adaugă amidonul de porumb și coaja de lămâie, bate până se incorporează; nu bate prea mult.
Coace cheesecake-ul: Pune forma pe o bucată mare de folie și împăturește folia pe laturile formei. Toarnă umplutura peste crustă, pune forma într-o tavă de coacere mai mare.
Umple tava de coacere cu suficientă apă fierbinte pentru a ajunge la jumătatea laturilor formei cu inel detașabil. Coace timp de 45-50 de minute sau până când marginea este stabilită, dar centrul se mișcă ușor.
Oprește căldura și lasă-l încă o oră în cuptor. Lasă să se răcească la temperatura camerei timp de o oră, apoi dă la frigider timp de cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Decorează tortul cu fructe proaspete.
Savurați cu poftă! Poftă bună!