Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă fără coacere, cu biscuiți și cremă de ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 30-40 biscuiți
- 720 ml lapte
- 240 ml smântână pentru frișcă
- 100 g zahăr
- 15 g pudră de cacao
- 160 g ciocolată neagră
- 43 g amidon de porumb
- 240 ml lapte
- 1 lingură cafea (opțional)
Mod de preparare:
Într-un bol mic amestecă 120 ml de lapte cu amidonul de porumb până când nu mai sunt cocoloașe, după care lasă deoparte.
Pune restul de lapte într-o cratiță, adaugă smântâna pentru frișcă, zahărul, pudra de cacao și încălzește până când zahărul se topește. Când zahărul s-a topit și amestecul fierbe, redu focul la mediu-mic, toarnă amestecul de lapte și amidon de porumb și amestecă până se îngroașă.
Oprește focul și adaugă ciocolata tocată, amestecă până se topește. Lasă deoparte.
Înmoaie biscuiții în lapte/cafea și pune un strat într-o tavă de 32 X 22 cm. Întinde 1/3 din crema de ciocolată peste stratul de biscuiți. Aranjează un alt strat de biscuiți înmuiați. Întinde încă 1/3 din cremă peste biscuiți. Aranjează ultimul (al treilea) strat de biscuiți înmuiați deasupra și întinde ultimul strat de cremă de ciocolată.
Acoperă și dă prăjitura la frigider pentru cel puțin 4 ore. Înainte de servire, rade puțină ciocolată deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!