Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cheesecake fin și cremos, aromat cu fistic – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru pasta de fistic:
- 400 g fistic copt și decojit
Ingrediente necesare pentru crustă:
- 45 g fistic
- 160 g biscuiți
- 90 g unt topit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 900 g crema de brânză
- 200 g zahăr
- 180 g pastă de fistic
- 4 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 60 ml smântână pentru frișcă
- 115 g smântână acră
- 1,5 linguri amidon de porumb
Ingrediente necesare pentru topping:
- 45 g pastă de fistic
- 120 g ciocolată albă
- 60 ml mântână pentru frișcă
Ingrediente necesare pentru decor:
- Fistic fin măcinat
Mod de preparare:
Pregătește pasta de fistic: (acest pas este opțional – poți folosi pastă de fistic cumpărată din magazin).
Decojeste fisticul de coajă. Apoi, pune-le într-un prosop de bucătărie curat și scutură pentru a îndepărta cât mai multă piele posibil. Pune fisticul (350-400 g) într-un blender puternic și amestecă până devine neted și cremos. Acest proces poate dura 10-15 minute (în funcție de blender). Transferă pasta într-un bol, dacă în această etapă pasta este caldă, pune-o în frigider.
Pregătește crusta: Preîncălzește cuptorul la 160°C.
Într-un procesor de alimente, zdrobește biscuiții și fisticul în firimituri fine.
Adaugă untul topit și pulsează până se combină.
Presează în fundul unei forme de tort cu inel detașabil de 23cm. Coace pentru 7-8 minute, după care lasă deoparte în timp ce pregătești umplutura.
Pregătește umplutura: Într-un bol mare, bate crema de brânză și zahărul până devine neted.
Adaugă pasta de fistic și amestecă până devine neted. Adaugă ouăle, unul câte unul, mixând să se combine după fiecare adăugare. Nu mixa prea mult.
Adaugă extractul de vanilie, smântâna acră, smântâna pentru frișcă, sarea și bate până devine neted. Adaugă amidonul de porumb și bate doar până se încorporează.
Pune forma pe o bucată mare de folie și îndoaie folia pe laturile formei. Toarnă umplutura peste crustă, plasează forma într-o tavă pentru copt. Umple tava pentru copt cu suficientă apă fierbinte pentru a ajunge la jumătatea laturilor formei cu inel detașabil.
Coace timp de 50-60 minute (la cuptorul preîncălzit la 160°C) sau până când marginile sunt stabile, dar centrul se mișcă ușor (timpul de coacere poate varia).
Închide focul și lasă-l încă o oră în cuptor. Lasă să se răcească la temperatura camerei timp de o oră, apoi pune la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Pregătește toppingul: într-un bol, pune ciocolata albă. Adu smântâna pentru frișcă la fierbere și toarnă peste ciocolată, lasă să stea 1 minut, apoi amestecă până se topește.
Adaugă pasta de fistic și amestecă până devine neted. Toarnă ganache-ul peste cheesecake și întinde uniform. Pune în frigider până când ești gata să servești (cel puțin o oră).
Înainte de servire, decorează tortul cu 50 de grame de fistic măcinat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!