Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tiramisu cu fructe de pădure – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 2 linguri suc de lămâie
- 120 g iaurt natural
- 120 g smântână pentru frișcă
- 120 g mascarpone
- 250 g fructe mixte (se pot folosi și fructe congelate, de exemplu zmeură și afine)
- 200 g pișcoturi
Mod de preparare:
Pasați fructele împreună cu 1 lingură de suc de lămâie folosind un blender de mână.
Dacă utilizați fructe congelate, lăsați-le să se dezghețe sau puteți adăuga o lingură de apă fierbinte în bolul de amestec, astfel va fi mai ușor să le pasați.
Bateți smântâna până devine fermă, după care amestecați într-un bol iaurtul și mascarpone cu 1 lingură de suc de lămâieși la final încorporați smântâna bătută.
Stratificați totul într-un vas, începând cu crema de mascarpone, adăugând pișcoturile și apoi fructele pasate. Lichidul fructelor va înmuia pișcoturile mai târziu.
Adăugați din nou crema și continuați astfel până când toate ingredientele sunt folosite. Lăsați la frigider pentru minim 3 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!