La Cafea
miercuri, martie 29, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri – Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi

Ingrediente necesare:

  • 1 kg zahăr
  • 1 kg nuci verzi
  • 4 lămâi mari
  • 200 ml apă
  • Jumătate păstaie de vanilie (tăiată pe lung, în 2)

Mod de preparare:

  1. Pregătim un castron cu apă rece și felii de lămâie, în care vom pune nucile curățate.
  2. Ne punem 2-3 perechi de mănuși (ca să nu ne pătăm mâinile) și curățăm fiecare nucă în parte, de partea verde. Cu cât curățăm mai bine nucile, cu atât dulceața va fi mai frumoasă și mai albă.
  3. Punem fiecare nucă curățată în castronul cu apă și lămâie și le lăsăm până a doua zi. Acoperim cu o farfurie, asigurându-ne că nucile sunt acoperite complet în apă.
  4. Schimbăm apa de câteva ori, în acest fel scoatem iodul și nucile rămân din ce în ce mai albe.
  5. A doua zi apa se aruncă și nucile se clătesc sub jet de apă rece.
  6. Punem apă la clocotit, cât să acopere nucile și nu mai mult. Când dă în clocot, adăugăm nucile și le lăsăm să clocotească timp de 3-4 minute.
  7. Aruncăm apa, clătim nucile cu apă rece după care le punem din nou la clocotit pentru 3-4 minute.
  8. Repetăm de 3 sau 4 ori după care lăsăm nucile în apa rece cu felii de lămâie.
  9. Punem la fiert zahărul cu 200 ml de apă. Amestecăm și fierbem câteva minute, până siropul trece proba de fir (punem un pic de sirop între degetul mare și arătător; unind degetele, trebuie să se formeze fir de 1 cm).
  10. Punem nucile bine scurse în siropul pregătit. Adăugăm și zeama de la 1 lămâie și batonul de vanilie.
  11. Ștergem de mai multe ori marginile cratiței cu un șervet umed pentru a aduna granulele de zahăr și adunăm și spuma care se formează pe parcurs.
  12. Dulceața va fi gata în 15 minute, atunci când siropul este gros și curge foarte încet. Stingem focul, acoperim cratița cu un șervet umed și lăsăm deoparte pentru 20 de minute.
  13. Pregătim borcanele și capacele: le spălăm foarte bine după care le sterilizăm timp de 10 minute la cuptor, la 160 de grade. Le lăsăm să se răcorească timp de 10 minute.
  14. Transferăm dulceața în borcanele așezate pe o tavă metalică. Le închidem etanș cu capace și le punem cu gura în jos. Le acoperim cu o pătură și le lăsăm până a doua zi, să se răcească lent.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

Noutăți

Gem de prune cu miez de nucă – Rețetă ușoară, fără prea mult zahăr

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate