La Cafea
miercuri, februarie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort cu mac, cremă de vanilie și piersici – Rețetă de nota 10

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort cu mac, cremă de vanilie și piersici – Pentru a pregăti rețeta, aveți nevoie de…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 ouă
  • 120 g zahăr
  • 120 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g semințe de mac

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 L lapte
  • 500 g unt moale (la temperatura camerei)
  • 4 gălbenușuri
  • 8 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 4 linguri amidon
  • 20 g zahăr vanilat

Alte ingrediente necesare:

  • 2 conserve piersici (2×820 g)
  • 1 linguriță gelatină
  • 100 ml sirop de piersici (din conservă)

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare, încorporând treptat și zahărul.

Unul câte unul, încorporăm gălbenușurile după care încorporăm și făina cernută și macul, în 2-3 tranșe. La final încorporăm și untul topit.

Transferăm aluatul într-o tavă de 21 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute.

Pentru cremă, turnăm laptele într-o cratiță și aducem la punctul de fierbere.

Într-o altă cratiță mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat până obținem o compoziție deschisă la culoare.

Încorporăm pe rând amidonul și făina după care încorporăm treptat laptele fierbinte.

Punem pe foc mic și amestecăm până crema se îngroașă. O lăsăm să se răcească până ajunge la temperatura camerei, amestecând-o des.

Mixăm untul moale timp de 2 minute după care încorporăm crema în mai multe tranșe.

Ne întoarcem la blat: îndepărtăm hârtia pe care s-a copt și tăiem în 3 blaturi.

Punem primul blat într-o formă detașabilă și tapetăm marginile cu folie de acetat. Însiropăm cu siropul din conservă, întindem un strat de cremă și punem bucățele de piersici deasupra.

Acoperim piersicile cu încă un strat de cremă peste care punem al doilea blat pe care îl însiropăm.

Repetăm straturile și acoperim totul cu al treilea blat, lăsând cremă și pentru decor. Dăm tortul la frigider pentru minim 3-4 ore.

Ulterior, întoarcem tortul pe partea cealaltă și îl decorăm cu crema pusă deoparte. Pe margini punem semințe de mac iar deasupra punem piersici.

Amestecăm gelatina cu 100 ml de sirop, o lăsăm să se umfle după care o încălzim în cuptorul cu microunde, având grijă să nu o fierbem. Ungem piersicile cu gelatina și dăm tortul la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate