Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Plăcintă cu mere după rețeta tradițională – Plăcintă cu mere fragedă, moale și aromată – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 ouă
- 250 g unt rece
- 200 g zahăr tos
- 200 ml smântână
- 10 g praf de copt
- 650 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g zahăr tos (sau după gust)
- 1,5 kg mere
- 5 g scorțișoară
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem aproape toată cantitatea de făină într-un bol. Adăugăm bucățelele de unt și amestecăm repede cu mâna, cât să obținem un aluat sfărâmicios.
Încorporăm ouăle, zahărul după care încorporăm și smântâna, mixând un pic cu mixerul.
Adăugăm praful de copt și mai adăugăm din făina rămasă cât este nevoie pentru a obține un aluat omogen, neted și moale. Înfășurăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 1 oră.
Între timp, pregătim umplutura: curățăm merele, le dăm prin răzătoare și le punem pe foc mediu, adăugând și zahărul. Amestecăm și fierbem timp de 10 minute după care adăugăm și scorțișoara. Luăm de pe foc.
Ne întoarcem la aluat: îl scoatem din folie și îl împărțim în două părți egale. Întindem prima parte la mărimea tăvii. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină după care punem blatul în ea.
Peste blat întindem uniform umplutura de mere pe care îl acoperim cu al doilea aluat întins.
Înțepăm plăcinta până jos în mai multe locuri, folosind o furculiță. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Lăsăm plăcinta să se răcească complet după care o putem pudra cu zahăr pudră și o putem porționa.
Savurați cu poftă! Poftă bună!