Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și pufoasă, cu cireșe – Prăjitură de casă la tavă, cu cireșe
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 350 g zahăr
- 200 ml ulei
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 ml lapte
- 250 g făină și
- 1 lingură făină (pentru cireșe)
- 12 g praf de copt
- 350 g cireșe (fără sâmburi)
- 1 lingură griș
- Zahăr pudră (pentru decor, opțional)
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol și le omogenizăm cu mixerul. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm timp de aproximativ 5 minute, până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
Încorporăm pe rând uleiul, laptele iar la final făina cernută împreună cu praful de copt.
Tapetăm o tavă de 25×35 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul pregătit în ea.
Amestecăm cireșele cu 1 lingură de făină și cu grișul după care le punem deasupra aluatului. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 210 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
După coacere, pudrăm prăjitura cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!