Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă cu brânză dulce și cireșe – Rețetă rapidă pentru o prăjitură fragedă, pufoasă și aromată – Rețetă de nota 10
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 1,5-2 căni pahare făină
- 100 g unt
- 1 linguriță praf de copt
- 1/ 4 linguriță sare
- 2 linguri zahăr
- 100 g smântână
- 2 ouă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 400 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 1 pahar zahăr
- 2 linguri făină
- Cireșe
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm făina cu untul ras până obținem un aluat sfărâmicios.
Adăugăm sarea, zahărul, praful de copt și amestecăm ușor, doar până la omogenizare.
Încorporăm smântâna, ouăle și frământăm până obținem un aluat neted și omogen, adăugând și făina.
Împachetăm aluatul astfel obținut în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, omogenizăm ouăle împreună cu zahărul după care turnăm amestecul peste brânză și omogenizăm.
Mixăm cu blenderul vertical după care încorporăm și făina.
Tapetăm baza unei tăvi cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea, uniformizăm și formăm și margini.
Turnăm umplutura, punem cireșele deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 45-50 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!