Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură cu lapte și brânză dulce – Prăjitură de casă pufoasă și delicioasă
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 ml lapte cald
- 30 g zahăr
- 7 g drojdie uscată
- 1 lingură smântână
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 100 ml ulei
- 500 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g brânză de vaci
- 1 ou
- 1 lingură amidon
Alte ingrediente necesare:
- 3 linguri făină
- 2 linguri zahăr
- 50 g unt
- gălbenuș de ou amestecat cu 2 linguri de lapte (pentru uns)
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvăm drojdia și zahărul în laptele cald. Încorporăm și smântâna, oul, un praf de sare și uleiul.
Încorporăm și făina, frământând aluatul până devine omogen, neted și nelipicios.
Ungem un bol cu un pic de ulei și punem aluatul pregătit în el. Acoperim bolul și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, timp de 1 oră.
Pentru umplutură, omogenizăm brânza de vaci cu oul și amidonul.
Separat, amestecăm 3 linguri de făină cu 2 linguri de zahăr și cu 50 g unt, până obținem un aluat sfărâmicios.
Ne întoarcem la aluat: îl transferăm pe suprafața de lucru și îl împărțim în 8 bile egale pe care le acoperim și le lăsăm deoparte pentru 20 de minute.
Luăm prima bucată de aluat și întindem în formă rotundă și pliem. Adăugăm umplutură pe ambele părți și rulăm așa cum se vede în imaginea de mai jos. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
Transferăm într-o tavă de 26 cm tapetată cu hârtie de copt. Acoperim tava cu folie alimentară și un prosop și lăsăm deoparte pentru 20 de minute.
Ungem cu amestecul de gălbenuș și lapte, presărăm deasupra firimiturile pregătite și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!