Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și cremoasă, fină și delicioasă – Rețetă de nota 10, merită probată și salvată
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- Zahăr vanilat
- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- 150 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 3 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 L lapte
- 100 g zahăr
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 2 linguri amidon
- 50 g fulgi de cocos
- 100 ml lapte
- 1 plic praf pentru frișcă
Mod de preparare:
Spargem ouăle în vasul mixerului. Adăugăm zahăr vanilat și zahărul tos și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
Mixând continuu încorporăm uleiul după care încorporăm și făina și praful de copt, pudra de cacao.
Ungem o tavă cu ulei și transferăm aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute.
Pentru cremă, punem laptele într-o cratiță. Adăugăm zahărul, praful de budincă, amidonul și amestecăm. Încorporăm și fulgii de cocos și amestecăm până crema se îngroașă.
O transferăm într-un bol, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Decupăm blatul așa cum se vede în imaginea de mai jos. Măcinăm bucățelele de blat.
Mixăm un pic crema pregătită și încorporăm în ea 100 ml lapte și praful de frișcă.
Întindem crema pe blat după care decorăm cu blatul măcinat și fulgi de cocos. Dăm prăjitura la frigider pentru 4-5 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!