Rețetă pas cu pas, cu imagini – Rețetă din caietul cu rețete vechi – Clătite fine și dantelate, moi și delicate – Rețeta pe care o foloseau și părinții noștri
Ingrediente necesare:
- 3 pahare făină
- 20 g drojdie proaspătă
- 5 pahare lapte
- 4 ouă
- 2 linguri unt topit
- 1 lingură zahăr
- 4 linguri ulei
- 1 linguriță sare
Mod de preparare:
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Dăm albușurile la frigider.
Într-un bol mare, amestecăm 1/ 3 din lapte, drojdia, zahărul, untul topit și gălbenușurile, folosind un tel. Încorporăm și laptele după care încorporăm treptat făina și sarea.
Încorporăm uleiul după care adăugăm și albușurile bătute spumă moale și omogenizăm cu grijă.
Înainte de a prepara prima clătită, ungem tigaie cu un pic de ulei. Prăjim clătitele pe foc mediu, pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!