Rețetă cu imagini – Pandișpan moale și pufos, pur și simplu se topește în gură – Rețeta faimosului pandișpan japonez
Ingrediente necesare:
- 30 g făină
- 10 g amidon
- 240 g iaurt natural
- 1 lămâie
- 1-2 praf sare
- 3 gălbenușuri
- 3 albușuri
- 50 g zahăr
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri adăugăm iaurtul, făina cernută, amidonul cernut, coaja rasă de lămâie, sarea și omogenizăm bine cu telul.
Peste albușuri adăugăm zeama de lămâie și mixăm spumă. Adăugăm și zahărul și mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă. Treptat, transferăm spuma în compoziția de gălbenușuri și omogenizăm amestecând ușor cu spatula.
Transferăm compoziția într-o tavă de 15 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava de masă de câteva ori pentru a elimina bulele de aer. Punem tava pe o tavă mai mare în care am pus apă fierbinte.
Coacem pandișpanul la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 30 de minute după care reducem temperatura la 140 de grade pentru încă 30 de minute. Lăsăm să se răcească, îl acoperim cu folie alimentară și îl dăm la frigider peste noapte sau pentru câteva ore.
Ulterior, îndepărtăm marginile tăvii și hârtia de copt, pudrăm cu zahăr pudră și putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!