Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Melcișori de casă cu scorțișoară – Melcișori fragezi și aromați, cu adevărat delicați – Melcișori din aluat foietaj cu drojdie
Ingrediente necesare:
- Jumătate din aluat (pentru rețetă apăsați aici)
- 150 g zahăr
- 10 g scorțișoară
- 100 g unt topit
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Întindem aluatul într-un dreptunghi de 30*40 cm, la o grosime un pic mai mică de 1 cm. Ungem cu un strat generos de unt după care presărăm deasupra amestecul de zahăr și scorțișoară. Cu o pensulă, mai punem un strat de unt.
Începând de la o margine lungă, rulăm. Tăiem în bucăți de 2-3 cm grosime pe care le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aplatizăm ușor, cu palma, melcișorii din tavă. Îi lăsăm la dospit timp de 15 minute după care Îi ungem cu ou bătut.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 210 de grade, pentru 15-20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!