Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Turte rapide și gustoase, la tigaie – Cele mai bune Turte cu cașcaval pe care le-am mâncat până acum
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 300 ml lapte
- Jumătate linguriță sare
- 2 ouă
- 230-250 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri ulei
Alte ingrediente necesare:
- 140 g cașcaval ras
- 2 linguri semințe de susan
Din ingredientele de mai sus obținem 5 turte cu diametrul de 16-17 cm
Mod de preparare:
Punem laptele, ouăle și sarea într-un bol și amestecăm până la omogenizare. Încorporăm și uleiul și făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm bine și ne asigurăm că nu rămân cocoloașe. Vom obține un aluat de consistența chefirului.
Ungem o tigaie încinsă cu un pic de ulei. Răspândim în tigaie o cincime din aluat, cât să obținem o turtă groasă de 5-6 mm. Prăjim turta pe foc mediu până începe să se închege. Presărăm semințele deasupra și cașcavalul ras.
După ce cașcavalul se topește, întoarcem turta pe cealaltă parte și o prăjim până se rumenește frumos. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
Servim turtele calde.
Savurați cu poftă! Poftă bună!