Salata Mimoza – Salată delicioasă și aspectuoasă
Ingrediente necesare:
- 2 cartofi fierți în coajă
- 1 conservă sardine
- 1 ceapă
- 2 morcovi fierți în coajă
- 4 ouă fierte
- Sare după gust
- Maioneză după gust
- 3-4 fire mărar pentru decor
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și morcovii fierți și îi dăm prin răzătoarea mare. Îi punem în boluri separate. Fărâmițăm sardinele cu o furculiță, separându-le în prealabil de uleiul din conservă. Tăiem ceapa cubulețe. Separăm albușurile de gălbenușuri. Trecem atât albușurile cât și gălbenușurile prin răzătoarea mare și le punem în boluri diferite.
Punem un inel reglabil pe un platou. În interior, asamblăm salata: presărăm fiecare strat cu sare și ungem cu maioneză: un strat de cartofi, sardinele, ceapa (nu se unge cu maioneză!), morcovii, albușurile, gălbenușurile (nu se ung cu maioneză!).
Cu grijă, îndepărtăm inelul și decorăm salata cu rămurele de mărar proaspăt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!