La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Cea mai simplă rețetă – Cornulețe de casă fragede și delicioase, bune cu orice umplutură

Cornulețe delicioase, se potrivesc cu orice umplutură dulce – Cea mai simplă rețetă de cornulețe

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 250 g unt
  • 1 plic drojdia uscată
  • 3 linguri zahăr
  • 1 pahar lapte cald
  • Aproximativ 4 pahare făină

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • Jumătate pahar zahăr sau gem, lapte condensat caramelizat sau la alegere

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecăm laptele cald cu drojdia și cu zahărul, lăsăm deoparte, la loc cald, timp de 10-15 minute ca drojdia să se activeze. După 15 minute, adăugăm untul topit (nu fierbinte!) și amestecăm. încorporăm și ouăle după care, treptat, încorporăm și făina, frământând un aluat omogen, ușor lipicios și moale.

Împărțim aluatul astfel obținut în 4 bucăți egale. Presărăm suprafața de lucru cu făină și întindem prima bucată de aluat, în formă rotundă și subțire. Tăiem în 16 triunghiuri și presărăm deasupra lor aproximativ câte o jumătate de linguriță de zahăr (sau punem umplutura preferată).

Rulăm, scufundăm cornulețele în zahăr și le transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă zahărul nu se lipește de cornulețe, le putem ungem în prealabil cu lapte, ulei sau ou bătut.

Lăsăm cornulețele să se odihnească în tavă, într-un loc cald, până își dublează volumul. Avem grijă să lăsăm suficient spațiu între ele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute. După coacere, le lăsăm să se răcească.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate