Ciorbă delicioasă, de post – Ciorbă de perișoare, fără strop de carne
Ingrediente necesare:
- 1 ceapă
- 1 ardei roșu
- 200 g varză tocată
- 3 linguri ulei
- Legume pentru ciorbă
- Jumătate cutie roșii
- Apă
- Sare, piper, foi dafin
Ingrediente necesare pentru perișoară:
- 500 g ciuperci
- 7 linguri făină
- Busuioc
- 3 linguri ulei
- Pătrunjel verde
- Mărar
Mod de preparare:
Curățăm și tocăm mărunt ceapa și ardeiul. Le călim într-o tigaie cu ulei încins, timp de 5 minute. Adăugăm varza, legumele, apa, sare, piper și amestecăm bine. Adăugăm și frunzele de dafin la final.
Pentru perișoare, mărunțim ciupercile cu blenderul. Adăugăm făina, busuiocul, sarea, piperul și omogenizăm. Formăm perișoarele și le adăugăm în ciorbă.
Gătim la foc mic până perișoarele se ridică la suprafață. La final adăugăm și cubulețele de roșii și verdeața tocată mărunt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!