Minciunele din aluat pe bază de chefir – Minciunele pufoase, moi și fragede
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 300 ml chefir sau iaurt sau lapte acru
- 1 ou
- 3 linguri zahăr
- Jumătate linguriță sare
- Jumătate linguriță bicarbonat
- 400-500 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu sarea. Adăugăm chefirul, zahărul și omogenizăm. Adăugăm bicarbonatul și amestecăm din nou. Încorporăm și făina cernută. Amestecăm cu o lingură după care începem să frământăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Trebuie să obținem un aluat moale.
Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm deoparte timp de 20 de minute.
Ulterior, lucrăm puțin aluatul, îl întindem subțire și îl tăiem în fâșii cu lățimea de 5 cm. tăiem fiecare fâșie în bucăți și facem câte o tăietură pe mijlocul fiecăruia. Trecem o margine prin tăietura din mijloc.
Prăjim minciunelele într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Opțional, le putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!