Rețetă perfectă pentru Poale-n brâu – Aveți nevoie de 500g făină, 25g drojdie, 50g zahăr, 500g brânză de vaci și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 60 g unt
- 50 g zahăr
- 400 ml lapte
- 25 g drojdie proaspătă
- 3 ouă
- Ulei
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 4 linguri zahăr pudră
- 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Sfărâmăm drojdia în 100 ml de lapte cald. Adăugăm și 1 linguriță de zahăr, amestecăm bine, acoperim și lăsăm deoparte timp de 15 minute, la loc cald. Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o spumă deschidă la culoare după care încorporăm și 300 ml de lapte.
Cernem făina într-un bol, turnăm compoziția de gălbenușuri peste făina, adăugăm și drojdia și amestecăm un pic. Adăugăm și untul topit și frământăm un aluat moale. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl întindem la o grosime de 0,5 cm. Tăiem în pătrățele de 8*8 cm.
Amestecăm foarte bine brânza cu zahărul și cu zeama de lămâie după care împărțim umplutura și punem pe mijlocul fiecărui pătrat câte o lingură.
Tragem capetele la mijloc și strângem bine. Transferăm brânzoaicele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu un ou bătut. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!