La Cafea
miercuri, martie 29, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură delicioasă și cremoasă, cu ciocolată – Se prepară din 6 ouă, 1 litru de lapte, 200g mascarpone, 200 ml frișcă lichidă și…

Prăjitură delicioasă și cremoasă, cu ciocolată – Se prepară din 6 ouă, 1 litru de lapte, 200g mascarpone, 200 ml frișcă lichidă și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 ouă
  • 1 pahar zahăr
  • 1 pahar făină
  • 3 linguri pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 L lapte
  • 4 linguri făină
  • Esență de vanilie după gust
  • 2 linguri amidon de porumb
  • O cană și jumătate zahăr
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g mascarpone

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 g unt

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 1 pahar și jumătate lapte

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm făina cu pudra de cacao și cu praful de copt. Cernem totul într-un bol. Mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o consistență pufoasă. Încorporăm treptat vanilia și amestecul de făină mixând continuu până obține o cremă groasă.

Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, turnăm laptele într-o cratiță. Adăugăm și ouăle, făina, amidonul, zahărul și amestecăm până crema se îngroașă. Adăugăm acum și untul și vanilia și mixăm cu un mixer până la omogenizare.

Luăm de pe foc, transferăm crema într-un castron și acoperim suprafața ei cu o folie alimentară. Lăsăm să se răcească până la temperatura camerei.

Separat, mixăm mascarpone după care încorporăm crema pregătită anterior.

Ne întoarcem la blatul răcit și uniformizăm suprafața lui. Punem deoparte firimiturile. Însiropăm blatul cu lapte, întindem jumătate din cremă, presărăm firimiturile puse deoparte și întindem restul de cremă.

Pentru glazură, punem pe baie de aburi frișca lichidă împreună cu bucățelele de unt și de ciocolată. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura peste stratul de cremă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate