La Cafea
miercuri, martie 29, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjiturelele copilăriei – Sfărâmicioase și delicioase – Se prepară din 1 kg făină, 300g untură, 500 ml lapte, 3 linguri zahăr și…

Prăjiturelele copilăriei – Sfărâmicioase și delicioase – Se prepară din 1 kg făină, 300g untură, 500 ml lapte, 3 linguri zahăr și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 500 ml lapte
  • 200 ml apă minerală carbogazoasă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură sare
  • 2 ouă
  • 1 cub drojdie proaspătă
  • 300 g untură, aproximativ (se poate folos și unt sau margarină)

Mod de preparare:

Fărâmițăm drojdia în puțin lapte cald, adăugăm un pic de făină și lăsăm deoparte timp de 10-15 minute. După 10-15 minute, punem laptele cald rămas într-un bol. Adăugăm și apa, zahărul, sarea, gălbenușurile și albușurile bătute separat și amestecul de drojdie.

Adăugând încet și făina, frământăm un aluat moale. Adăugă, și untura și împăturim aluatul ca pentru foietaj. Lăsăm la crescut timp de 30 de minute după care frământăm din nou și lăsăm la crescut. Repetăm procedura de încă 2 ori, după care rulăm.

Tăiem în pătrățele, punem câte un pic de gem pe o parte, acoperim gemul cu cealaltă parte și lăsăm să crească pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. După coacere le pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate