Prăjiturelele copilăriei – Sfărâmicioase și delicioase – Se prepară din 1 kg făină, 300g untură, 500 ml lapte, 3 linguri zahăr și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 500 ml lapte
  • 200 ml apă minerală carbogazoasă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură sare
  • 2 ouă
  • 1 cub drojdie proaspătă
  • 300 g untură, aproximativ (se poate folos și unt sau margarină)

Mod de preparare:

Fărâmițăm drojdia în puțin lapte cald, adăugăm un pic de făină și lăsăm deoparte timp de 10-15 minute. După 10-15 minute, punem laptele cald rămas într-un bol. Adăugăm și apa, zahărul, sarea, gălbenușurile și albușurile bătute separat și amestecul de drojdie.

Adăugând încet și făina, frământăm un aluat moale. Adăugă, și untura și împăturim aluatul ca pentru foietaj. Lăsăm la crescut timp de 30 de minute după care frământăm din nou și lăsăm la crescut. Repetăm procedura de încă 2 ori, după care rulăm.

Tăiem în pătrățele, punem câte un pic de gem pe o parte, acoperim gemul cu cealaltă parte și lăsăm să crească pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. După coacere le pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!