Tartă aperitiv cu carne tocată, ciuperci și cașcaval – Se prepară din 3 ouă, 500g carne tocată, 400g ciuperci și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 150 g iaurt natural
- 6 linguri făină
- 1 linguriță sare
- Jumătate linguriță bicarbonat
- 1 lingură zeamă de lămâie
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g carne tocată
- 300 g cașcaval ras
- 400 g ciuperci
- 1 ceapă roșie
- 75 ml orez
- 200 g mazăre
- Ulei
- Sare și piper
Mod de preparare:
Începem cu umplutura. Tocăm ceapa mărunt și o călim în ulei încins, adăugăm carnea și călim totul împreună până carnea își schimbă culoarea. Adăugăm sare și piper.
Fierbem orezul în apă, scurgem.
Fierbem mazărea după care scurgem foarte bine de apă. Pentru aluat, mixăm ouăle, adăugăm sare, zeama de lămâie, bicarbonatul, iaurtul, făina și amestecăm până la omogenizare.
Tapetăm o tavă rotundă, de 23 cm, cu hârtie de copt. Prăjim un pic feliile de ciuperci după care pe punem în tava pregătită.
Peste ciuperci punem cașcavalul ras, orezul fiert, carnea cu ceapa și la final mazărea. Turnăm și compoziția de blat și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 40-45 minute.
Scoatem tava din cuptor, lăsăm tortul să se răcească după care scoatem inelul formei.
Punem peste tavă o farfurie mare și răsturnăm cu mișcare rapidă tortul. Îndepărtăm hârtia de cop.
Savurați cu poftă! Poftă bună!