Prăjitură dietetică cu ciocolată – Prăjitură fără făină, fără zahăr și fără unt

Ingrediente necesare:

  • 250 g ciocolată neagră de calitate, cu minim 70% cacao
  • 5 ouă
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Setăm cuptorul la 250 grade Celsius și tapetă o tavă rotundă, de 16 cm, cu hârtie de copt.

Topim 2 /3 din cantitatea de ciocolată pe baie de aburi.

Amestecăm gălbenușurile cu ciocolata topită și mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Cu o spatulă, încorporăm spuma de albușuri în amestecul de ciocolată și transferăm totul în tava pregătită.

Dăm la cuptor pentru exact 8 minute. După coacere, scoatem tortul din cuptor, îl lăsăm să se răcească și-l dăm la frigider pentru minim 12 ore.

Topim ciocolata rămasă pe baie de aburi și o turnăm peste tort.

Notă: gustul tortului depinde de ciocolata folosită. Se poate folosi și ciocolată cu lapte, de exemplu.

Savurați cu poftă! Poftă bună!