Prăjitură dietetică cu ciocolată – Prăjitură fără făină, fără zahăr și fără unt
Ingrediente necesare:
- 250 g ciocolată neagră de calitate, cu minim 70% cacao
- 5 ouă
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 250 grade Celsius și tapetă o tavă rotundă, de 16 cm, cu hârtie de copt.
Topim 2 /3 din cantitatea de ciocolată pe baie de aburi.
Amestecăm gălbenușurile cu ciocolata topită și mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Cu o spatulă, încorporăm spuma de albușuri în amestecul de ciocolată și transferăm totul în tava pregătită.
Dăm la cuptor pentru exact 8 minute. După coacere, scoatem tortul din cuptor, îl lăsăm să se răcească și-l dăm la frigider pentru minim 12 ore.
Topim ciocolata rămasă pe baie de aburi și o turnăm peste tort.
Notă: gustul tortului depinde de ciocolata folosită. Se poate folosi și ciocolată cu lapte, de exemplu.
Savurați cu poftă! Poftă bună!