Rețetă rapidă și delicioasă, în imagini – Ruladă din foi de napolitană, cu cremă de cocos și caramel
Ingrediente necesare:
- 1 foaie de napolitană
Ingrediente necesare pentru umplutura de caramel:
- 100 g zahăr
- 200 ml apă
- 260 g biscuiți simpli
Ingrediente necesare pentru umplutura de cocos:
- 100 g zahăr
- 3 linguri apă
- 100 g unt
- 100 g lapte praf
- 100 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Începem prin a așeza foaia de napolitană pe un prosop de bucătărie curat și umed. Lăsăm deoparte până pregătim umplutura.
Pentru umplutura de caramel, punem zahărul într-o cratiță.
Punem cratița pe foc și topim zahărul. Când zahărul capătă o culoare frumoasă, adăugăm apa.
Notă: adăugăm apa cu foarte mare grijă!
După ce caramelul se dizolvă în apă, luăm cratița de pe foc, adăugăm biscuiții mărunțiți cât mai fin și amestecăm foarte bine.
Ungem foaia de napolitană cu caramelul fierbinte.
Pentru umplutura de cocos, punem apa, zahărul și untul într-o cratiță.
Punem cratița pe foc mic și amestecăm până la omogenizare.
Luăm cratița de pe foc, încorporăm laptele praf și cocosul.
Întindem compoziția peste stratul cu caramel și biscuiți.
Rulăm, învelim în folie alimentară și dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!