Prăjitură cu mac, cremă de vanilie și frișcă – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă
Ingrediente necesare pentru blatul cu mac:
- 3 albușuri
- 3 linguri zahăr
- 5 linguri mac nemăcinat
- 2 linguri făină
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru blatul simplu:
- 3 albușuri
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 6 gălbenușuri
- 7 linguri zahăr
- 200 g unt
- 1 linguriță esență de vanilie
Ingrediente necesare pentru decor:
- 400 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
Mod de preparare:
Pentru blatul cu mac, mixăm spumă tare albușurile împreună cu zahărul. Adăugăm macul și făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm ușor, până la omogenizare.
Împărțim compoziția în două părți egale. Tapetăm 2 tăvi de 20*27 cm cu hârtie de copt, transferăm compozițiile în ele.
Coacem blaturile la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute.
Pentru blatul simplu, procedăm la fel ca la blatul cu mac, cu o singură excepție: în loc de mac punem ulei. Și din această compoziție coacem 2 blaturi.
Pentru cremă, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Adăugăm praful de budincă, vanilia și treptat laptele. Amestecăm până la omogenizare.
Fierbem crema până se îngroașă, după care o lăsăm să se răcească un pic. Adăugăm în cremă untul și amestecăm până se topește complet.
Lăsăm crema să se răcească complet.
Asamblare: blat cu mac, cremă, blat simplu, cremă, blat simplu, cremă, blat cu mac și cremă.
Batem frișca spumă tare și decorăm cu ea prăjitura. Dăm prăjitura la rece pentru câteva ore sau peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!