Acest ulei pentru masaj se poate prepara în casă și poate fi un remediu util pentru ușurarea durerilor. Are rolul de a stimula fluxul sanguin și de îmbunătăți circulația. Este o rețetă foarte simplă, din două plante pe care este foarte posibil să le aveți deja în casă: ghimbir și rozmarin. În caz de dureri musculare, nevralgii sau mâini și picioare reci, merită să încercați această rețetă.
Ghimbirul este un stimulent circulator bun și un antiinflamator bun. Are capacitatea de a reduce durerile provocate de artrită sau alte boli inflamatoare, reduce și durerile menstruale și de cap, crampele, migrenele și stimulează circulația. Acționează și ca un agent decongestionant, la fel ca rozmarinul și poate fi folosit în congestia pectorală.
La rândul lui, și rozmarinul este un agent stimulator: pune sângele în mișcare mai ales la nivelul creierului. Astfel, este asociată cu îmbunătățirea atenției, memoriei și a altor funcții cognitive. De asemenea, are capacitatea de a reduce durerile de cap și tensiunea digestivă și este un remediu bun pentru durerile articulare și musculare.
Iată cum se prepară acest ulei ( ingrediente, mod de preparare și de utilizare )
- 1 rădăcină de ghimbir
- 250 ml ulei
- 1 legătură rozmarin uscat
Preparare la rece
Rădăcina de ghimbir trebuie uscată: fie în deshidrator, fie la cuptor. Se taie în felii subțiri și se usucă la o temperatură de 40 de grade Celsius, aproximativ 24 de ore.
Se pun bucățile uscate de ghimbir într-un borcan de 250g, se rupe rozmarinul în bucăți și se adaugă peste ghimbir, după care se completează cu ulei, până sus.
Notă: se poate folosi și ulei de cocos, de susan sau de măsline.
Borcanul se închide ermetic, se bate ușor de masă pentru a elimina bulele de aer și se strânge cât de tare se poate capacul.
Se pune apoi pe un pervaz însorit, la macerat, timp de 2 sau 3 săptămâni. Ulterior, se strecoară uleiul într-o sticlă închisă la culoare care se păstrează într-un loc ferit de lumina soarelui și răcoros.
Preparare la cald
Din punct de vedere terapeutic, prin această metodă de infuzare la cald, uleiul rezultat este mai eficient. Se pun ingredientele ( fie uscate, fie plante proaspete ) la încălzit, în ulei, pe baie de aburi, între 2 și 8 ore.
Apa din cratița de dedesubt nu trebuie să fiarbă. Trebuie doar să rămână la o temperatură de 40 de grade Celsius. Cu cât stau mai mult plantele în ulei, cu atât mai mult se vor extrage principiile active din ele, în ulei.
Mod de utilizare
Acest ulei se folosește extern, sub formă de frecții: se aplică pe mâini și pe picioare pentru stimularea circulației sau se masează zonele inflamate și / sau dureroase. Se masează gleznele, coapsele, umerii, spatele, gâtul sau orice zonă a corpului care este afectată de tensiune și / sau durere.
Pentru un efect mai puternic, se mai poate adăuga în acest ulei și uleiuri esențiale.
Autoarea rețetei recomandă amestecarea unei linguri din acest ulei cu 4 picături de ulei esențial: fie de tămâie, lavandă, ghimbir, piper negru sau rozmarin.
Uleiul va pătrunde ușor prin piele și va produce o stimulare a fluxului sanguin, încălzind extremitățile. Poate fi utilizat și ca analgezic, în cazul articulațiilor inflamate și în caz de dureri reumatice.
De asemenea, acest ulei are capacitatea de a atenua și durerile nervoase: se masează regiunile afectate de sciatică, precum șoldurile sau zona lombară.
Discussion about this post