Ingrediente necesare pentru 18-20 chiftele:
- 1 kg cartofi albi
- 200 g morcovi
- 6-7 linguri făină
- 500 g ciuperci champignon
- 200 g ceapă
- Sare și piper după gust
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Curățăm morcovii și cartofii, îi tăiem rondele și îi transferăm într-o cratiță cu apă și un pic de sare. Fierbem la foc mic până sunt gata.
Între timp, pregătim și umplutura:
Tăiem ciupercile și ceapa în mici cubulețe și le prăjim într-o tigaie cu un pic de ulei încins, adăugând și sare și piper după gust.
Transferăm umplutura într-un bol. Dacă rămâne lichid în tigaie, scurgem deoarece umplutura nu trebuie să fie lichidă. O lăsăm să se răcească.
După ce legumele au fiert, le scoatem din apă și le pisăm ca pentru piure. Gustăm și potrivim de sare dacă este necesar.
Lăsăm piureul de legume să se răcească până putem să-l luăm cu mâinile fără să ne frigem.
Adăugăm făina și frământăm cu mâinile până la omogenizare. Luăm o bucățică din „aluatul„ astfel obținut și modelăm sub formă de turtiță, cu mâinile înfăinate. Chiftelele nu trebuie să fie nici foarte mari, nici foarte subțiri.
În mijlocul turtițelor așezăm cam o linguriță și jumătate de umplutură, după care lipim marginile, acoperind umplutura complet.
Pe măsură ce modelăm chiftelele, le așezăm pe un tocător presărat cu făină și presărăm și suprafața lor cu un pic de făină. Le prăjim într-o tigaie cu ulei încins, pe foc mediu spre mare, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Cam 2-3 minute/ parte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!