Ingrediente necesare:

  • 250 g margarina
  • 260 g făină
  • 80 ml apă
  • 130 g zahăr
  • 1 lingură oțet
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Înainte cu câteva ore de a ne apuca de făcut acești biscuiți, punem margarina la congelator.

Când margarina este rece, o dăm prin răzătoarea mare.

Amestecăm margarina cu făina cernută: mai întâi cu o lingură, după aceea cu mâna până obținem un aluat nisipos.

Adăugăm apa și oțetul și frământăm un aluat omogen și moale.

Împachetăm aluatul în folie alimentară și-l dăm la frigider pentru 30-60 de minute. Înfăinăm suprafața de lucru și întindem aluatul rece într-un blat dreptunghiular și gros de 1 cm. Presărăm aluatul cu zahăr și îndoim în jumătate.

Întindem iar la o grosime de 1 cm. Repetăm de încă 2 ori.

La final, tăiem blatul în romburi.

Tapetăm tava mare de la aragaz cu hârtie de copt și transferăm biscuiții pe ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 25 de minute. Timpul de coacere diferă în funcție de fiecare cuptor în parte.

După ce sunt gata, lăsăm biscuiții să se răcorească un pic și-i pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!