Ingrediente necesare:
- 135 g făină cernută
- 50 ml apă
- 25 g zahăr
- 2 linguri semințe de in
- 50 ml ulei
- 1 priză sare
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm făina cernută cu sarea, zahărul și semințele de in.
Într-o cratiță, amestecăm apa cu uleiul. Punem cratița pe foc și aducem amestecul până la punctul de fierbere, după care turnăm imediat în bolul cu ingredientele uscate.
Omogenizăm totul cu mișcări rapide, folosind o spatulă. Lăsăm aluatul astfel obținut deoparte timp de 15 minute.
Întindem aluatul într-un blat de o grosime de 3-5 mm, după care decupăm în forme pătrate.
Tapetăm o tavă de copt cu hârtie de copt și transferăm biscuiții în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10 minute aproximativ sau până biscuiții se rumenesc frumos.
Notă: timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Acești biscuiți sunt foarte gustoși, merită să pregătiți porție dublă de aluat. Acest aluat se păstrează bine și la congelator: când aveți poftă de biscuiți, trebuie doar să-l decongelați.
Savurați cu poftă! Poftă bună!