Ingrediente necesare pentru 52 biscuiți decupați cu o formă cu diametrul de 5.5 cm:

  • 150 ml apă la temperatura camerei
  • 330-340 g făină cernută
  • 150 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 8 g zahăr vanilat
  • 150 g amidon de porumb
  • 140 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 240 g gem ( noi am folosit gem de mere )

Mod de preparare:

Într-un bol, turnăm apa, adăugăm un praf de sare, zahărul tos și cel vanilat și amestecăm bine. Separat, amestecăm făina cernută cu amidonul și cu praful de copt. Adăugăm uleiul și amestecăm iar.

Adăugăm și soluția de zahăr și amestecăm: inițial cu o lingură, după care începem să frământăm cu mâna timp de 3-4 minute până obținem un aluat omogen, neted, moale și nelipicios.

Întindem aluatul astfel obținut într-un blat de o grosime de 5mm aproximativ. Cu o formă rotundă sau cu un pahar, decupăm cerculețele.

Adunăm aluatul rămas, întindem și decupăm iar. Tapetăm tava de la aragaz cu hârtie de copt și transferăm cerculețele pe ea, lăsând un pic de spațiu liber între ele.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 15 minute.

Notă: biscuiții nu trebuie să se rumenească, nu-i ținem prea mult la cuptor deoarece nu vor mai fi fini.

Îi lăsăm să se răcească complet, după care fărâmițăm câțiva până obținem firimituri. Ungem suprafața fiecărui biscuit cu un strat subțire de gem, după care îi scufundăm în firimituri.

Savurați cu poftă! Poftă bună!