Ingrediente necesare:

  • 300 g varză
  • 150 g morcov
  • 100 g orez
  • 150 g cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 100 g ceapă
  • 70 g făină
  • Sare și piper după gust / condimentele preferate

Mod de preparare:

Spălăm bine orezul sub jet de apă rece, după care îl fierbem în apă cu sare. După ce e gata, lăsăm să se răcească.

Între timp, curățăm ceapa, cartofii și morcovul și spălăm varza. Dăm varza, ceapa, morcovul și cartofii prin mașina de tocat carne. Amestecăm legumele cu orezul fiert, cu făina și cu condimentele.

Cu mâinile umede, formăm pârjoalele și le prăjim într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Opțional, le putem coace și la cuptor, la 180 de grade.

Savurați cu poftă, alături de sosul preferat! Poftă bună!