Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi mici
- 4 linguri ulei
- 4-5 căței usturoi
- 4 linguri pesmet
- 1 fir mărar
- 1 fir pătrunjel
- Sare, piper, busuioc după gust
Mod de preparare:
Spălăm bine cartofii și-i fierbem în apă cu sare. Putem fierbe cartofii în coajă sau putem să-i curățăm.
Îi lăsăm să se răcească un pic, după care îi amestecăm cu ulei, sare, piper, busuioc și usturoi ras.
Transferăm totul într-o pungă, adăugăm și pesmetul și scuturăm de câteva ori ca pesmetul să se distribuie uniform.
Așezăm cartofii pe o tavă și-i coacem timp de 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Sunt gata când se rumenesc frumos.
La final, îi presărăm cu verdeața tocată mărunt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!