Ingrediente necesare:

  • 200 g făină
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr
  • Un praf de sare
  • 150 g nucă măcinată
  • 200 g gem de caise ( sau căpșuni, măceșe etc. )

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 200 g ciocolată menaj
  • 2 linguri lapte
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm făina cu nucile măcinate, zahărul, sarea, untul și gălbenușurile. Frământăm până obținem un aluat omogen, iar la nevoie, mai putem adăuga un pic de făină, dacă aluatul este prea moale. Formăm o bilă din aluatul astfel obținut și o împachetăm în folie alimentară.

O dăm la frigider pentru minim 1 oră ( se poate lăsa și până a doua zi ). Presărăm suprafața de lucru cu făină și întindem aluatul la o grosime de 5 mm. Cu o formă rotundă de 8-9mm ( un pahar, de exemplu ), decupăm prăjiturelele. Aluatul ce rămână de la decupaj nu o aruncăm: frământăm din nou, întindem și decupăm iar.

Tapetam tava de la aragaz cu hârtie de copt și transferăm rondele pe ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem prăjiturelele. După ce s-au copt, le lăsăm să se răcească, după care ungem o rondea cu gem și o lipim cu o altă rondea. Procedăm la fel până se termină rondelele, după care le glazurăm.

Pentru glazură, punem pe baie de aburi ciocolata rasă împreună cu untul și cu laptele. Amestecăm până la omogenizare, lăsăm glazura să se răcească un pic, după care glazurăm ișlerele. După plac, putem decora cu fulgi de cocos sau bomboane colorate.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!