Ingrediente necesare pentru blat:
- 500 g făină
- 1 ou
- 120 g zahăr
- 250 g margarina
- Un pic de lapte
- 3 linguri griș
- 1 vârf de cuțit bicarbonat
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 600 g brânză dulce
- 50 g griș
- 50 g făină
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 3 ouă
Mod de preparare:
Pentru blat, frământăm un aluat potrivit din ingredientele de mai sus, după care îl dăm la frigider până pregătim umplutura de brânză. Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele de mai sus, până la omogenizare. Putem folosi și robotul.
Scoatem aluatul din frigider, îl împărțim în două părți egale din care întindem 2 foi, la mărimea tăvii. Așezăm prima foaie în tavă, presărăm cu griș, turnăm umplutura și uniformizăm. Peste umplutură presărăm încă un strat de griș și acoperim cu cea de-a doua foaie.
Ușor, trasăm linii cu cuțitul, după cum crem să tăiem prăjitura la final. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu și coacem timp de 10 minute. La final, presărăm prăjitura ușor răcită cu zahăr pudră.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!