Ingrediente necesare pentru blat:
- 170 g făină
- 170 g zahăr
- 4 ouă
- 5 linguri apă
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 g biscuiți sfărâmați
- 150 g unt la temperatura camerei
- 270 ml cafea fiartă
- 150 g zahăr
- 50 ml rom
- 25 g pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, separăm ouăle. Punem gălbenușurile într-un vas și le batem spumă împreună cu zahărul. Treptat, adăugăm și apa, făina și praful de copt, mixând continuu. Separat, batem spumă tare albușurile, după care le încorporăm în compoziția de gălbenușuri, folosind o spatulă de silicon și mișcări ușoare de jos în sus.
Tapetăm o tavă cu unt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20 de minute.
Pentru cremă, amestecăm biscuiții sfărâmați cu cafeaua fiartă. Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul, romul și pudra de cacao. Când obținem o compoziție spumoasă și omogenă, încorporăm și biscuiții cu cafea. Întindem crema astfel obținută peste blatul rece.
Pentru glazură, topim la bain-marie ciocolata împreună cu untul, amestecând până la omogenizare. Întindem uniform glazura astfel obținută peste prăjitură, după care punem prăjitura la rece până glazura se întărește complet.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!