Ingrediente necesare:

  • 100 g migdale măcinate
  • 125 g zahăr pudră
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 2 albușuri medii
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 2 linguri lapte călduț
  • 50 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm bine zahărul pudră cu pudra de cacao și cu migdalele măcinate. Separat, mixăm spumă tare albușurile, împreună cu un pic de sare. Turnăm, cu mare grijă, spuma de albușuri peste celelalte ingrediente amestecate. Încorporăm spuma cu o spatulă, cu mișcări ușoare de jos în sus.

Tapetăm tava de la aragaz cu hârtie de copt și transferăm compoziția într-o pungă și tăiem un colț. Formăm 24 de cercuri din aluat, cu dimetrul de 3 cm și lăsăm un mic spațiu între ele. (În loc de pungă, puteți folosi și lingura pentru a forma cercurile )

În caz că nu sunteți mulțumiți cu forma lor, nivelați-le cu o spatulă umedă și lăsați-le la temperatura camerei timp de 15 minute. După ce se încheagă un pic compoziția, dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem timp de 15-20 de minute, sau până devin ferme la atingere.

Pentru umplutură, topim ciocolata pe baie de aburi și încorporăm treptat laptele cald, amestecând până obținem o cremă. Lăsăm compoziția să se întărească, luând-o de pe foc.

Umplem prăjiturelele cu umplutură și avem grijă să folosim bucăți de dimensiune asemănătoare pentru un aspect cât mai frumos. Dăm prăjiturelele la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!