Ruladă de casă cu cremă de vanilie, banană și glazură de ciocolată – Delicatesă

Ingrediente necesare pentru pișcot:

  • 100 g făină
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr pudră
  • 3 linguri apă
  • 7 g praf de copt
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 20 g praf de budincă de vanilie
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 1 banană

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 50 g unt
  • 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru pișcot, separăm albușurile de gălbenușuri, după care batem albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.

Separat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă și albicioasă. Adăugăm făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt și omogenizăm.

La final, adăugăm și spuma de albușuri și amestecăm cu o spatulă.

Tapetăm o tavă de 20*30 cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Coacem timp de 20 de minute, aproximativ, sau până trece testul cu scobitoarea.

După ce s-a copt, scoatem pandișpanul din cuptor, îl transferăm pe o bucată de hârtie de copt așezată pe un prosop curat și umed de bucătărie și rulăm. Lăsăm deoparte până se răcește.

Pentru cremă, fierbem laptele împreună cu praful de budincă, până se îngroașă.
După ce budinca se răcește până la temperatura camerei, mixăm într-un bol untul moale, zahărul pudră și budinca, până obținem o cremă omogenă.

Împărțim crema astfel obținută în două părți egale și încorporăm într-o parte pudra de cacao.

Desfacem pandișpanul și-l ungem mai întâi cu crema albă. Peste crema albă întindem crema cu cacao peste care punem banana, pe partea îngustă a pandișpanului. Rulăm și lăsăm deoparte

Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată împreună cu untul pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare. Ungem rulada cu glazura astfel obținută.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Sursă rețetă