Ingrediente necesare pentru foi:

  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahăr
  • 2 ouă
  • Sare
  • 1 linguriță cu vârf amoniac
  • Făină

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 L lapte
  • 8 linguri rase făină
  • 6 linguri zahăr
  • 1 praf vanilie
  • 200 g unt
  • Coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
  • Esență de rom după gust

Mod de preparare:

Pentru foi, încălzim un pic laptele în care dizolvăm zahărul, după care adăugăm ouăle, uleiul, amoniacul stins cu zeamă de lămâie și sarea. Amestecăm, după care încorporăm și făina și frământăm o cocă groasă.

Împărțim coca în 3 sau 4 părți egale pe care le întindem, pe rând, la dimensiunea tăvii.
Coacem foile pe dosul tăvii presărat cu făină.

Atenție: Nu coaceți foile prea mult timp, se ard foarte repede!

Pentru cremă, fierbem laptele împreună cu zahărul și cu coaja de lămâie. Separat, amestecăm făina cu un pic de lapte rece, după care turnăm amestecul peste laptele din cratiță, amestecând continuu.

Fierbem până crema capătă consistența potrivită și începe să se dezlipească de pe marginile cratiței. După ce se mai răcește un pic, adăugăm cubulețele de unt, esența de rom, zeama de lămâie și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.

Asamblare:

Umplem foile cu crema răcită, iar peste ultima foaie presărăm zahăr pudră. Acoperim prăjitura și o lăsăm la frigider peste noapte, ca foile să se pătrundă.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!